Värit

Kestovärjäys

Kestovärin tehtävä on peittää hiusten oma väri, myös harmaantuneet hiukset jopa 100 %:sesti. Hellävaraista, värihiuksille tarkoitettua shampoota käytettäessä kestoväri pysyy, kunnes uusi kasvu tulee esiin. kasvurajaa voi “piilottaa” sävytteillä. Kestoväreillä voidaan myös raidoittaa, korostaa leikkauksen muotoa, tummentaa ja vaalentaa hiuksia.

Hiuksen rakenne ei vahingoitu, jos hiusammattilaisen annetaan tehdä se. Jos hiusten hoitaminen unohdetaan tai on riittämätön, hiukset kärsivät. On tärkeää muistaa käyttää joka 5-6 pesukerta värihiuksille tarkoitettua tehohoitoa.

Annamme mielellämme oikeita hoito-ohjeita. Samalla kampaamokäynnillä voidaan tehdä useamman eri värin värjäyksiä. Kestovärillä saadaan hiuksiin upea kiilto.

Kevytvärjäys

Harmaiden hiusten peittävyys ei kevytvärillä ole täydellinen, n. 40-60%. Hiuksiin ei jää selvää kasvurajaa kuten kestovärjäyksessä, vain lähes huomaamaton, jos kevytväri toistetaan riittävän usein.

Kevytvärjäys ei vahingoita laisinkaan hiuksen rakennetta. Jos hiukset pestään värillä soveltuvalla shampoolla ja hoidetaan huolella, kestää kevytvärjäyskin lähes muuttumattomana. Kannattaa käyttää joka toinen pesukerta hiuksiin jätettävää hoitoa joko nestemäisenä tai vaahtona.

Kevytväriä voidaan “vahvistaa” kotona helppokäyttöisellä sävytteellä, jonka voi hankkia mukaan värjäyksen yhteydessä. Tällöin kampaaja voi valita oikean sävyn. Kevytväri ei ole vaalennusvärjäys, mutta ammattilainen voi vaalentaa 1-1,5% hiuksia.

Vaalennus/raidat

Vaalennus on hiuksille kaikkein rasittavin värjäyksistä. Vaalennus kannattaa aina antaa ammattilaisen tehtäväksi. Kotona on syytä käyttää kosteuttavia hoitotuotteita ja hiusten tehohoitoa pitäisi käyttää jätettävää hoitoa. Vaalennus poistaa hiuksen oman väripigmentin ja niin ollen kasvuraja on selvästi nähtävissä.

Raidoitus vaurioittaa myös hiuksia mutta koska raidoilla käsitellään vain vaalennuksessa. Hoitoa ei raidoissakaan saa unohtaa. Pikahoitoaineen ohella lisänä käytettävää jätettävää hoitoainetta voidaan suihkuttaa vain raitaosiin.

Raidolla on hauska leikkiä, jolloin voidaan valita erivärisiä raitoja.

Sävytys

Sävytys on kevein värjäysmuoto. Se ei jätä laisinkaan kasvurajaa, mutta peittää tilapäisesti harmaita 10-30%. Sävytys on itse asiassa hoitava, ei vahingoita milläänlailla hiuksia, eikä muuta hiukseen omaa väripigmenttiä.

Hiuksia ei voi sävytyksellä vaalentaa. Sävytys kestää hiuksissa n.6-15 pesukertaa, riippuen hiusten kunnosta ja muista tehdyistä värjäyksistä.

Myös sävytys antaa hiuksille upean kiillon.